هوضح لحضرتك بكرا أستاذى Eng Conإن شاء الله
و انتظر توضيح حضرتك للايه.
و إن تمكنت ان تشرح لى :
ما معنا إقامه الحد؟
حتى غدا أترككم كلكم فى رعايه الله إن شاء الله
هوضح لحضرتك بكرا أستاذى Eng Conإن شاء الله
و انتظر توضيح حضرتك للايه.
و إن تمكنت ان تشرح لى :
ما معنا إقامه الحد؟
حتى غدا أترككم كلكم فى رعايه الله إن شاء الله
صباح الخير عليكم جميعا اتمنا ان تكونو بخير و يكون اليوم حلو عليكم كلكم إن شاء الله
أستاذEng Con بعد الصباح و التحيه إلى معاهم قدر كبير من الإحترام لحضرتك.
قبل ان اشرح لحضرتك يجب ان اوضح بعد نقات اولا
انا اصلن مجتش هنا علشان ادافع عن دينى(كما قلت انا اعزل السلاح) انا جيت هنا علشان افهم او اجد بعد الإجابات اللتى ظهرت فى مخى عندما بدأت بقراءه القرءان .
و كما قلت سابقا: انا إن حاولت الدفاع عن دينى مش هعمل أى حاجه غير إنى أسيء ليه لإنى غير موئهله للدفاع- لأسباب كثيره.
و اريد ان اوضح إنى لم احضر دروس تفسير الإنجيل طول حياتى غير 5 مرات فقط -ممكن تزيد مره او تنقص مره (علشان مكنش بكزب)
و لم اقراء كتب تفسير الإنجيل غير تفسير صفر الروءيه و الذى لم اقتنع بكثير من الثفسير فيه(ولكنه سعدنى فى فهمه شويه لا انكر.)
فانا استعين فى فهمى عند قرائتى للإنجيل بربى- و هو مبيبخلش عليا (احمده و اشكره)
لإن الإنجيل إن قراءته لوحدك و حاولت تفهمه بمخك البشرى هيبقا كائنك بتقرا كتاب طلاصم و قصص روائيه فقط- فلفك طلاصم الكتاب وجت انا مفتاحين.
1- الإستعانه بالله متضرعا و سائلا وملحا
2- ان تضع كلمه "الحب" أو "المحبه" امام عينك و ترجع لها لتفسر ما هو مكتوب.
لأنك أستاذى إن لم تبداء برقم 1 ويعينك الله بالروح فى الفهم لم ولن تفهم ابدا لإنك جاهل عن هذا الدين.(و لا اعنى بكلمه جاهل إن هضرتك جاهل حاش لله ان اقول هذا عليك- و لكنى ساشرح بمثال: فى القديم عندما كان الإنسان يجهل وجود الجازبيه الارضيه.. ماذا كان رد فعله عندما قالو له الارض كرويه؟؟
"الإجابه كانت: نعم يخويا انت عايز تقول إنى عايش على كوره طيب ماشى لو قلت كلامك صح و انا فوق الكوره من فوق بيعملو إه الناس إلى عايشين تحت؟؟
وقفين و رجلهم فوق يعنى و رسهم تحت- ولا شعرهم مدلدل- و إزاى موقعوش بقا؟- و ممكن يسبتو صحت كلامهم بقولهم : كلمنا بالعقل حضرتك إحنا لو جبنا كوره و علقناها و جبنا سلم و قلبنا حضرتك و خلينا رجلك على الكوره و سبناها هتلزاء ولا حتقع؟؟"
و هذا تماما ما يحدث عندما نحاول فهم الإنجيل بالعقل البشرى فقط و نترجمه على قدر المعلومات الضئيله التى عندنا(حتا إن كان الشخص عالم زره فز-فا هو امام الله عقله جاهل كل الجهل)
و المفتاح الثانى2 هو وضع كلمه الحب بكل معانيها لكلى تفهم و ساشرح لك بمثال:
قال السيد المسيح فى الإنجيل:
>أنا فى الأب و الأب فى< لو بصيت عليها كدا مش هتفهم لاكن لو رجعت لمصتلح الحب هتفهم- إزاى؟؟ هقول إزاى.
دلوقتى بيقول إه الراجل لزوجته او حبيبته عندما يحبها حبا كبيرا؟؟
يقول لها إنت روحى إنت الدم إلى بيجرى فى عروقى إنت فيا ..إنت أنا أصلن-تمام؟
و بما ان بشهاده القرئان إن الله ألقى كلمته على السيده مريم و فى سوره أخرا قال نفخ روحه فيها(و هذا يعنى أن المسيح يحمل روح الله) ولا تتطلع للمعنا اللغوى البحت.
فبما ان الله يحب المسيح الذى يحمل بداخله روح الله _بمعنا حب الله العظيم للمسيح و للعالم اجمعين- فلهذا قال أنا فى الاب و الاب فى. ارجو ان اكون اوضحت.
و اكرر انا مش عايزا اتكلم عن دينى ارجوك تانى انا هشرح إلى وعت بشرحه إمبارح بس علشان ارجع الخطاء عليا انا فانا إلى فى كلامى وضعت مكارنا بين الإنجيل و القرءان فبالتالى هو رد حضرتك البديهى إلى كان لازم اتوقعه. و على اد ثقل هذا الموضوع عليا إلى خلانى مش عارفا انام لاكن هذا كان خطاءى و على الإنسان ان يدفع ثمن خطائه و هذا ما افعله انا و هو الإجابه على كلام حضرتك.
و لاكن ارجو ان لا اخطيء مره اخرى فانا جاهله كل الجهل و غير موئهله عقليا أيضا ان ادافع و ارض.فاكرر انا هنا علشان افهم او اجد إجابات على علامات الإستفهام إلى ظهرت عند قرائتى للقرءان- و هذا لا يعنى إنى معنديش علامات إستفهام فى الإنجيل-لا و الف لا فانا عندى ايضا الكثير من الإستفهام و علامات الإستعجاب و لكن وحده وحده بفهم.
تابع شرحى " و ده على قد فهمى انا و الله هو أعلم"
الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)
المفضلات