טענה: לכל דבר מסודר שאין סיכוי שנוצר ללא יד מכוונת, חייב להיות מסדר.

מסכים לסיכום?
השואל: מסכים, אבל מי אמר שהעולם מסודר בכזו צורה שלא יתכן שהוא נוצר ללא מסדר.

המשיב: ובכן מכאן אנחנו נמשיך להוכחת סעיף 2 שהעולם מסודר, ולעניינו שהעולם מסודר באופן שלא ייתכן שהוא סודר מאליו.

נחזור על סיכום ההוכחה, ונמשיך הלאה:

1) טענה: לכל סדר יש מסדר.
הטענה קבילה רק אם הסדר לא ייתכן שנוצר ללא מסדר.
2) עובדה: העולם מסודר.
העובדה קבילה רק בתנאי שנראה עולם מסודר ללא ייתכנות שהעולם סודר מאליו.
3) מסקנה: לעולם יש מסדר. (אלוהים)

מסכים על סיכום ההוכחה באופן היותר מדוייק?

השואל: כן

המשיב: ובכן האם העין שלך פחות מסודרת מהמצלמה או יותר מסודרת מהמצלמה?
כן, העין זו שאיתה אתה קורא כרגע את האותיות, לפני שתענה לי נתבונן קצת על העין שלנו העין נמצאת לך בראש, האם נראה לך שמשהו סידר אותה שם? דמיין לעצמך מישהו עם עיניים בקרסול, או בכל בוהן ברגל תהיה עין אחת, אם היו נותנים לך לסדר אדם מחדש האם היית שם אותה במקום אחר או מסדר אותה כך כמו שהיא?

נמשיך הלאה, כל כמה שניות אתה מעפעף חשבת פעם למה?
ובכן, לעין יש נוזל סיכה מיוחד עם אחוזים מדויקים של חומר טבעי שיודע גופך לייצר, החומר הזה נמצא בדיוק במינון ובאחוזים המתאימים אם החומר היה "נשפך" מדיי לא היית יכול לקרוא את הספר כי כל הזמן היית דומע, ואם היה פחות מדיי העיניים היו מתייבשות, גם החומר ניקוי לניקוי עיניך שגופך מייצר הוא נוצר בצורה מדויקת אם תשים ריכוז חזק מדיי של חומר העיניים היו שורפות ואם תשים חומר חיטוי לא מרוכז כלל העיניים לא היו מתנקות, החברות שמייצרות חומר חיטוי לעדשות מגע רק "מחקות" את החומר הניקוי הטבעי שיש לך.

נמשיך הלאה כל דבר שאתה רואה מתהפך פעמיים פעם אחת כשהוא נכנס לתוך עיניך ופעם אחת במוח שלך, האם נראה לך שכל זה סודר במקרה?
האם נראה לך שהמצלמה יותר משוכללת מהעין? האם נראה לך שעין מסודרת כזו דומה לסדר של המצלמה שעליה הסכמת שלא יתכן שנוצרה המצלמה לבד.

השואל: אני מסכים שהעין מסודרת וכן אני מסכים שהסדר בעין דומה יותר למצלמה.

המשיב: ובכן,דוגמא אחת מתוך מיליוני דוגמאות, מוכיחה לנו שהעולם מסודר בצורה שלא יתכן שהוא יהיה מסודר ללא מסדר.

השואל: הדוגמא של המצלמה שנתת היא לא דוגמה להשוואה לעין, כי את בני האדם אני יודע כיצד נוצרו, הם נוצרו בתהליך טבעי בהחלט, כל שני הורים יכולים ל"ייצר" תינוק עם שני עיניים מופלאות, ולכן העיניים נוצרו לא על ידי הבורא אלא על ידי שני ההורים, לעומת זאת המצלמה אני יודע שמצלמה נוצרה בתהליך המכוון על ידי האדם ולא במקרה.
ולכן העין נוצרה במקרה והמצלמה לא.

המשיב: תאר לך שהגעת למפעל של המצלמות "ניקון" נכנסת לשם ואתה רואה איך המכונות פועלות ללא יד אדם הכול אוטומאטי אתה לא רואה אדם בסביבה ואתה עומד משתומם איך ייתכן מפעל כזה ענק מייצר מצלימות כאלה חכמות ומיוחדות?
ובכן מה נראה לך יותר פליאה לייצר מצלמה אחת או לייצר מפעל מצלמות שלם שפועל ללא יד אדם?