De vijf zuilen van de islam
التاريخ: الثلاثاء 20 نوفمبر 2007
الموضوع: Nederlands topics


De vijf zuilen van de islam         De Islam is met 1.3 miljard moslims het op één na grootste geloof van de wereld! En ook is de Islam het snelst groeiende geloof ter wereld! Maar wat is Islam en waarin geloven moslims eigenlijk? In dit artikel kun je meer lezen over de islam, wanneer iemand zich moslim mag noemen en waarin een moslim dan gelooft.         Het geloof in de Islam steunt op vijf pilaren. Deze pilaren zijn als de fundering van een huis; wanneer je een van de funderingen weghaalt dan stort het huis in.
Bij het volgen van de juiste weg in de Islam en om te kunnen zeggen: 'ik ben moslim', is het dus noodzakelijk dat je in je geloof, naast het geloven in de 6 basiselementen, ook voldoet aan alle vijf de pilaren van de islam. Hieronder vind je de vijf pilaren:  
      1-Shahada(Geloofsgetuigenis)         2-Salaat(Gebed)         3-Zakaat(Armenbelasting)         4-Sawm (Vasten)         5-Hadj (Bedevaart)                                 1-shahada.         Het Geloof begint met de Sahada oftewel de getuigenis:         "Ash hadou an La-ilaha ila allah wa ash hadou anna Muhammad Rasoul allah"         Door dit te zeggen getuig je dat Er geen God is dan Allah en Mohammed أتى هذا المقال من شبكة بن مريم الإسلامية - عن المسيح الحق - حقيقة يسوع الانجيل - عن تحريف الكتاب المقدس - نفي التثليث - عن الله محبه
http://www.ebnmaryam.com/web

عنوان الرابط لهذا المقال هو:
http://www.ebnmaryam.com/web/modules.php?name=News&file=article&sid=1063