Jezus in de Quran (Dutch)

آخـــر الـــمـــشـــاركــــات


مـواقـع شـقــيـقـة
شبكة الفرقان الإسلامية شبكة سبيل الإسلام شبكة كلمة سواء الدعوية منتديات حراس العقيدة
البشارة الإسلامية منتديات طريق الإيمان منتدى التوحيد مكتبة المهتدون
موقع الشيخ احمد ديدات تليفزيون الحقيقة شبكة برسوميات شبكة المسيح كلمة الله
غرفة الحوار الإسلامي المسيحي مكافح الشبهات شبكة الحقيقة الإسلامية موقع بشارة المسيح
شبكة البهائية فى الميزان شبكة الأحمدية فى الميزان مركز براهين شبكة ضد الإلحاد

يرجى عدم تناول موضوعات سياسية حتى لا تتعرض العضوية للحظر

 

       

         

 

    

 

 

    

 

Jezus in de Quran (Dutch)

Results 1 to 1 of 1

Thread: Jezus in de Quran (Dutch)

 1. #1
  احمد العربى's Avatar
  احمد العربى is offline اللهم اغفر له وارحمه وارزقه الفردوس الأعلى من الجنة
  Join Date
  Jun 2005
  Posts
  2,327
  Last Activity
  15-03-2009
  At
  08:07 PM

  Default Jezus in de Quran (Dutch)

  De Quran vertelt ons vele fantastische dingen over Jezus. Dientengevolge gelovers in de Quran liefde Jezus, eer hem en geloof in hem. Inderdaad kan geen moslim een moslim zijn tenzij hij of zij in Jezus gelooft, op die vredes is. De Quran zegt dat Jezus geboren van een maagd was, dat hij sprak terwijl hij was nog steeds enkel een baby, die hij de blinden en de lepralijder door het verlof van God genas en dat hij de dodene door het verlof van God verhoogde. Wat is dan de betekenis van deze wonderen? Eerst de reine geboorte. De god demonstreert Zijn macht om in iedere weg te creëren. De god creëerde iedereen die wij van een man en een vrouw weten. Maar hoe over Adam, op wie wees vredes? De god creëerde hem van noch een man noch een vrouw. En Vooravond van enkel een man, zonder een vrouw. En ten slotte om de afbeelding te vervolledigen, creëerde God Jezus van een vrouw, zonder een man.  Wat over de andere wonderen? Deze zouden tonen dat Jezus zijn eigen voordeel opvolg niet, maar dat hij door God werd gesteund. De Quran specificeert dat deze wonderen door het verlof van God werden verricht. Dit zal misschien vergeleken worden door God naar het Boek van Daad in de Bijbel, hoofdstuk 2, vers 22, waar het zegt dat de wonderen gedaan werden te tonen dat hij Jezus goedkeurde. Ook aantekening dat Jezus die zichzelf in de Gospel van John geregistreerd is gezegd te hebben: ‘ik kan niets van de (5:30 van mijn eigen autoriteit doen). De wonderen werden daarom niet door zijn eigen autoriteit, maar door de autoriteit van God gedaan. Wat heeft Jezus onderricht? De Quran vertelt ons dat Jezus het zelfde basisbericht ging onderrichten dat door vorige profeten van God onderricht werd – dat wij iedere foute god moeten mijden en vereer enkel de Een Ware God. Jezus onderrichtte dat hij de dienaar en bode van de Een Ware God, de God van Abraham is. Deze Quranic leerstellingen kunnen met de Bijbel vergeleken worden (Markeer 10:18; Matthew 26:39; John 14:28, 17:3 en 20:17) waar Jezus onderricht dat het een dat hij vereerde de enige ware God is. Zie ook Matthew 12:18; Handelt 3:13 en 4:27 waar wij vinden dat zijn volgelingen hem wisten als ‘Dienaar van van God de. De Quran vertelt ons dat sommige van de Israëlieten Jezus afkeurden en zwoer samen hem te doden, maar God redde Jezus en verhoogde hem naar Zichzelf. De god zal Jezus veroorzaken om opnieuw af te dalen, waaraan Jezus regeelt zal bevestigen dat van de heme ware leerstellingen en iedereen in hem zal geloven als hij is en als de Quran over hem onderricht. Jezus is de Messias. Hij is een woord van God en een geest van Hem. Hij is in deze wereld en in het hiernamaals en hij is een van die geëerd die nabij naar God gebracht wordt. Jezus was een man die de waarheid sprak die hij van God hoorde. Dit kan met de Gospel Overeenstemmende John vergeleken worden waar Jezus naar de Israëlieten zegt: ‘U wordt vastgesteld mij, een man te doden die u de waarheid verteld heeft dat ik van de (John 8:40) van God hoorde.
  Last edited by احمد العربى; 20-09-2005 at 08:59 PM.
  قال الله تعالى ( مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُم مَّن قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُم مَّن يَنتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا ﴿23﴾ لِيَجْزِيَ اللَّهُ الصَّادِقِينَ بِصِدْقِهِمْ وَيُعَذِّبَ الْمُنَافِقِينَ إِن شَاء أَوْ يَتُوبَ عَلَيْهِمْ إِنَّ اللَّهَ كَانَ غَفُورًا رَّحِيمًا ﴿24﴾ الأحزاب

  إن الدخول في الإسلام صفقة بين متبايعين.. .الله سبحانه هو المشتري والمؤمن فيها هو البائع ، فهي بيعة مع الله ، لا يبقى بعدها للمؤمن شيء في نفسه ، ولا في ماله.. لتكون كلمة الله هي العليا ، وليكون الدين كله لله.


  دار الإفتاء المصرية ترد على شبهات وأباطيل أهل الباطل
  ( هنا دار الإفتاء)

Jezus in de Quran (Dutch)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. English translations of quran
  By شبكة بن مريم الإسلامية in forum Translators' Resource Center
  Replies: 1
  Last Post: 25-03-2009, 07:42 PM
 2. BIBLE...................COMPARED TO......................QURAN
  By Drsalah_hanie in forum English Forum
  Replies: 5
  Last Post: 03-06-2007, 04:14 AM
 3. who wrote the Quran
  By محمد عثمان in forum English Forum
  Replies: 0
  Last Post: 23-10-2005, 01:55 AM
 4. Sommige meer rechten dat moslim vrouwen hebben! [Dutch)
  By احمد العربى in forum Deutsches Forum
  Replies: 0
  Last Post: 20-09-2005, 11:58 PM
 5. Jesus in the Glorious Quran
  By احمد العربى in forum English Forum
  Replies: 0
  Last Post: 20-09-2005, 03:14 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  

Jezus in de Quran (Dutch)

Jezus in de Quran (Dutch)